Lohikantojen hoitorahasto

Etelä- ja Keski-Päijänteen kalastusalueen toimintasuunnitelmaan kirjattiin vuodeksi 2011 tavoitteeksi lohikalakantojen hoitorahaston perustaminen. Rahaston tavoitteiksi asetettiin Päijänteen uhanalaisen järvitaimenen luontaisen lisääntymisen parantaminen, sekä kalastusta kestävien järvitaimen- ja järvilohikannan varmistaminen Päijänteellä hoitamalla istutukset suunnitelmallisesti ja varmistamalla niiden tarvitsema rahoitus. Kalastusalueet laukkautettiin v. 2019 aikana ja tilalle perustettiin uudet kalatalousalueet. Uusi Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalue aloitti toimintansa keväällä 2019 ja perusti rahaston uudelleen.

Rahaston varojen käytöstä päättää kalatalousalueen hallitus, mutta varojen käytöstä antaa esityksen erillinen neuvottelukunta. Neuvottelukuntaan kuuluvat kalatalousalueen puheenjohtaja, toiminnajohtaja sekä kaksi virkistyskalastajien edustajaa ja ammattikalastajien edustaja. Neuvottelukunnan kokoonpano näkyy alla.

Mikäli haluatte saada lisätietoa rahastosta ja sen toiminnasta voitte tiedustella asiaa kalatalousalueen toiminnanjohtajalta Tomi Rannalta ( tomi.ranta(at)proagria.fi, p. 040 7477446) sekä muilta neuvottelukunnan edustajilta.

Lohikalakantojen neuvottelukunta:

Markku Lappi Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalue
Tomi Ranta Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalue
Jarmo Suvanto Kalkkisten vetouistelijat
Veli Heinonen Suomen sisävesiammattikalastajat ry
Pauli Kolehmainen Järväri ry

Lohikalakantojen hoitorahaston ohjesääntö

Rahaston tilinumero on: FI18 5011 0920 1046 98