YLEISVESIALUE

Tammikuun alussa 2016 voimaan tullut uusi kalastuslaki muutti yleisvesialueiden kalastusjärjestelyjä. Lakimuutoksen myötä kalastuksen järjestäminen siirtyi Metsähallituksen vastuulle. Yleisvesialue on valtion omistamaa vesialuetta, jota Päijänteellä on yhteensä 9 166 hehtaaria. Lakimuutoksen jälkeen Metsähallitus vastaa kaikkien valtion omistamien vesialueiden kalastusjärjestelyistä.

Kalastuslain muuttuminen ei  kuitenkaan aiheuttanut muutoksia Päijänteen alueen viehekalastuslupiin. Yleisvedet ovat edelleenmukana kaikissa viehekalastuksen yhteislupa-alueissa. Myös luvanmyynti jatkuu edelleen kalastusalueen organisoimana, entisten myyntikanavien kautta. 

Metsähallituksella on 1 paikka Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalueen hallituksessa.

Luvanmyyntitiedot ja säännöt Päijänteen yleisvesille löytyy alla olevasta linkistä

Yleisvesialueet löydät kartalta tästä:

 

Kalastonhoitomaksu

Kalastuslain mukaisesti onkiminen, pilkkiminen ja silkan litkaaminen ovat kaikille maksuttomia yleiskalastusoikeuksia. Muuta kalastusta harjoittavat 18-69 vuotiaat ovat 1.1.2024 alkaen velvollisia maksamaan kalastonhoitomaksun. Maksuvelvollisuus ei koske henkilöitä, jotka ovat ehtineet täyttää 65 vuotta 31.12.2023 mennessä, eli kaikki vuonna 1958 syntyneet ovat vapautettuja kalastonhoitomaksusta. 

Kalastuksenhoitomaksun pääset ostamaan täältä: Eräluvat verkkokauppa